Külföld

A szabadság külföldi munka esetén – ezekre figyelj!

A szabadság külföldi munka esetén – ezekre figyelj!

Az eddigi blogbejegyzéseinkben sokat foglalkoztatunk azzal, mit és hogyan érdemes csinálni a külföldi munkavégzés előtt és közben, most pedig a szabadságra vonatkozóan adunk tippeket.

Tervezz!

Nagyon fontos, hogy már az elején legyen konkrét elképzelésed arról, mikor és mennyi időre szeretnél a munkától távol lenni. Ezt pedig előre közöld is a közvetlen feletteseddel!  HR-Rent már a jelentkezés során tájékoztat téged a szabadságigénylésről, az ide vonatkozó egyedi szabályokról, elvárásokról, és ha szükséges, akkor segít a céggel való kommunikációban is.

Intézz el mindent!

Ha sikerült mindent időben elintézni, és szabadságod alatt haza tudsz utazni, fontos, hogy úgy rendezz el mindent, hogy a visszatérés időben és problémamentesen történjen.  Külföldi munkavégzés esetén az otthon töltött időbe sokszor bizonyos teendőket is bele kell zsúfolni. Ide tartozik például az, ha velünk kell kommunikálnod munkáltatói igazolás, munkaruha vagy bármi más kapcsán. A szabadság egy remek alkalom arra, hogy ezeket is elintézd.

Reagálj időben!

Még a rövidebb szabadság alatt is előfordulhat, hogy történik valami, ami miatt nem tudsz időben visszamenni (ez akár a partnercég miatt is lehet). Fontos, hogy amint tudod, keresd a kapcsolattartódat, ha ilyen történik!  Ha pedig a HR-Rentnek van információja bármilyen akadályról, azonnal értesítünk, amennyiben elérhető vagy.

Pihenj!

A szabadság alatt végső soron ez a legfontosabb dolog, úgyhogy hajrá! A HR-Rent és a partnercégeink is azt szeretnék, hogy rendben tudd folytatni a munkát a jól megérdemelt pihenő után.

Állj újra munkába!

Amennyiben minden jól ment, akkor elvileg nincs akadálya annak, hogy a megfelelő időben, kipihenten visszatérj a munkába.

A HR-Rent nevében minden nyaralás és szabadság előtt álló munkavállalónknak nagyon jó pihenést és kikapcsolódást kívánunk!