Diákmunka

Interjú egy kiközvetített diákunkkal

Interjú egy kiközvetített diákunkkal
Az egyik kiközvetített diákunk HR gyakornokként dolgozik egyik pécsi partnercégünknél. Gábor 23 éves, és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán tanul vezetés és szervezés mesterszakon.
 

Hol hallottál először a Prodiák iskolaszövetkezetéről?

Egyik hallgatótársam említette a Prodiák diákszövetkezetet, és én azonnal be is léptem a Facebook csoportjukba, ahol nem sokkal később meg is hirdették a gyakornoki állást, amire jelentkeztem.

Miért diákszövetkezeten keresztül kerestél munkát? Milyen előnyöket jelenthet ez számodra?

Mindenképpen szerettem volna szakmai tapasztalatot szerezni egy helyi cégnél az egyetemi tanulmányaim alatt, és mivel nem tudtam merre keressek, hasznos volt számomra, hogy beléptem az iskolaszövetkezetbe, mert mindenben segítettek és segítenek a mai napig.

Hogy telik egy napod a munkahelyeden?

Hetente 2-3 alkalommal megyek csak be az irodába, van lehetőség arra is, hogy home office-ban is dolgozzak otthonról. Az irodában nagyon segítőkész, kedves munkatársaim vannak,  kávéval indítjuk közösen a napot, sokszor együtt is ebédelünk. Változatos feladataim vannak, asszisztensként támogatom a HR csapat munkáját. Sok adminisztrációs munkám van, de a kreatív ötleteimet is szívesen meghallgatják.

 

Miért ajánlanád másoknak is a Prodiákot?

Mindenben segítenek a diákoknak, ad egy biztonságos keretet a gyakornoki munkának. Sok céggel állnak kapcsolatban, így biztosan mindenki talál számára megfelelő munkát.