Belföld Diákmunka Külföld

Mire figyelj a közösségi oldalakon, ha állásra jelentkezel?

Mire figyelj a közösségi oldalakon, ha állásra jelentkezel?

Napjainkban már teljesen természetes, ha valaki jelen van valamelyik közösségi média oldalon; a Facebook még mindig a legnépszerűbb, de már sokan használják az Instagram és a TikTok felületét is. Általában ezeket szórakozás céljából használjuk és gyakran nem is figyelünk arra, milyen információkat közlünk magunkról.  

A munkaerő-toborzással foglalkozó szakemberek egy kiválasztási folyamatnál gyakran leellenőrzik a jelölteket online felületeken is. Néhány pontban leírjuk, mire érdemes figyelni, mielőtt állásra jelentkezel!

1. Milyen a jó profilkép?

A profilkép legyen megnyerő, kedves és ami nagyon fontos, hogy mindenképpen Te legyél rajta! Nagyobb valószínűséggel szerzel plusz pontokat a HR-esnél, ha egy mosolygós arcot lát, és nem egy szobanövény vagy a macskád fotóját.

2. Mit látnak a Facebook oldaladon?

Érdemes ellenőrizned a személyes oldaladnál, hogy vannak-e nyilvánosan elérhető posztok. Nem tanácsos meghagyni a kellemetlen fotókat, melyek például egy buliban készültek. 

3. Ne adj meg minden információt magadról!

Sok személyes profilnál bárki számára látható a politikai és vallási nézet, valamint az érdeklődési körök. Nem minden esetben szerencsés, hogy ezek az információk publikusak.

4. Hogyan kommunikálsz az interneten?

Nem probléma, ha vannak nyilvánosan elérhető posztjaid, értékeléseid vagy kommentjeid a Facebook-on, viszont figyelj arra, mit és hogyan kommunikálsz. A sok helyesírási, elgépelési hiba, valamint a trágár beszéd biztosan nem nyerő egy HR-es szemében. 

Miután beállítottál mindent, nincs más hátra, mint készülj fel az állásinterjúra!

Ha még csak állást keresel, nézz körül weboldalunkon vagy látogass el Facebook oldalainkra! 

Karrier és Munka

Top Külföldi Munka